Klankschalen tijdens de yogales

In samenwerking met yogadocenten begeleid ik ook yogalessen. Het kan zijn dat ik de hele les mijn klankschalen inzet maar het kan ook als afronding van de yogales. Ook bied ik mijn diensten aan bij andere workshops. dan kan ik het als klankschaalmeditatie aanbieden. Als een rustmoment of om meer ontspanning te geven.

Hoe werkt yoga met klankschalen?

klankschalen bij yogaKlankschalen kunnen op verschillende manieren ingezet worden tijdens een yogales.

  1. Heel praktisch kunnen ze gebruikt worden om een oefening op een fijne manier te starten en eindigen.
  2. Verder zorgen de tonen ervoor dat je makkelijker in het hier en nu komt, omdat je simpelweg luistert naar het geluid en dus minder in gedachten zult zijn. En dat is mooi meegenomen omdat yoga met aandacht een veel groter ontspannend effect heeft dan wanneer je tijdens een houding aan iets anders denkt.
  3. Ook zorgen klankschalen ervoor dat je makkelijker ‘naar binnen keert’. Dus meer in contact met jezelf bent in plaats van dat je met de andere mensen in de yogales bezig bent. En daardoor ontspannen zowel je lichaam als je geest beter en laat je makkelijker weerstanden of vervelende gedachten los.

Overigens zorgen de verschillende tonen van een klankschaal ook voor verschillende effecten. Lage klanken hebben meer ‘aardse rust’ tot gevolg, terwijl hogere klanken goed zijn om meer energie te krijgen. (Bron)

“Het was in 1 woord: heerlijk. De combinatie van Yoga Nidra en de klankschalen is prachtig en geeft een diepe ontspanning. Achteraf voel ik mij ontspannen en ook verfrist. ” Marijke

“Een fijne meditatie die me hielp rustiger te ademen. De klankschalen waren een nieuwe en mooie ervaring.” Annalien

Prijsopgave

Je kunt een prijsopgave ontvangen via info@klankschaaldame.nl. De prijs is afhankelijk van de duur en het aantal deelnemers.

Voor alle data van mijn klankschaalconcertactiviteiten zie de agenda!