Over mij

Ik ben Nicolien Brzesowsky (1968), Zen Shiatsu therapeute en (energetisch) coach en klankschaalmasseur. In 2016 zette ik het online lifestyle magazine bodyandmind.amsterdam op, een blog over bewust en gezond leven in Amsterdam.

Mijn scholing

In 2006 rondde ik de opleiding Zen Shiatsu Massage af bij Joyce Vlaarkamp. Ik heb daarnaast vele trainingen gedaan en combineer Shiatsu Massage met klankschaalmassage. Ook geef ik klankschaalconcerten. De opleiding heb ik gevolgd bij het Klankschaal Expertise Centrum van Iwan Boersma.

In het bijzonder bied ik klankschaalmassage aan voor mensen met een (chronische) ziekte, kanker en mensen die terminaal zijn. Deze richting heb ik gekozen toen ik verschillende keren terugkreeg van klanten dat ze zich afvroegen hoe het zou zijn om zo te overlijden. Ook heb ik mensen met kanker begeleid en merkte dat zij meer ontspannen in hun (ziekte)proces zaten.

Mijn achtergrond

Gevormd als mens en als wereldburger ben ik door mijn geboorte in Ethiopië en de paar jaar die ik daarna in Indonesië heb gewoond. Ook mijn eigen hoog gevoeligheid heeft mij geleerd bewust om te gaan met mijn energie en balans. Zo ben ik op verschillende manieren innerlijk werk gaan verrichten om allereerst mezelf verder te ontwikkelen. De opleiding Klankschaalmassage en klankschaalconcerten en aanvullende energetische trainingen hebben mij hier verder in gevormd. En die ontwikkeling gaat nog steeds door.

Begeleiding van anderen

Sinds 2007 begeleid ik anderen; mensen die gezondheidsklachten hebben en/of in een veranderingsproces zitten. Mijn hoog gevoeligheid zet ik in bij dit werk. Verder geef ik geregeld workshops en klankschaalconcerten. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen, te begeleiden en te zien dat ze zich meer bewust worden van hun lichaam en energiebalans. Mijn netwerk bestaat uit behandelaars in verschillende disciplines in de reguliere en alternatieve zorg.

Klankschalen en lichaamsbewustzijn

Het mooie van het werken met de klankschalen vind ik dat mensen door de behandelingen meer bewust worden van hun lichaam en in balans komen. Klankschaalmassage heeft mijzelf een enorme persoonlijke ontwikkeling gebracht. Ik heb geleerd om beter met mijn sensitiviteit om te gaan en deze als kracht in te zetten.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland. Mijn behandelingen worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Ik ben te bereiken via 06 21 95 06 62 of via email.